Relax into your

true self

Druk, een vol hoofd, gedachten die nooit lijken te stoppen.

Onrust, het gevoel zo veel te moeten doen.

 

Niet goed weten wat ik wil.

 

Ja, ik wil het anders dan het nu is. Maar wat dan? En hoe….? Geen idee!

Jarenlang leefde ik in mijn hoofd. Ik zag mijn lijf als handig om mijn hoofd rond te dragen. Mijn hoofd was het belangrijkst. Ik leefde op mentale kracht en doorzettingsvermogen. En ik was er trots op.

Ik was sterk en dacht dat ik het allemaal wel alleen kon. Ik had een beeld in mijn hoofd van waar ik, als goed opgeleide jonge vrouw, aan moest voldoen. Ik deed er alles aan om aan dat beeld te kunnen voldoen.

Totdat ik in 2013 niet meer kon.

De jarenlange (interne) strijd om te voldoen aan het beeld in mijn hoofd had me uitgeput. Ik wilde waardevol zijn en gezien worden. Ik dacht daarvoor te moeten voldoen aan de verwachtingen. Ik wilde niemand teleurstellen, vooral ook mezelf niet. Maar het lukte niet om te voldoen aan het beeld in mijn hoofd. Het lukte niet en ik was het strijden moe.

Ik had al maanden een heftige opvlamming van mijn chronische darmziekte colitis ulcerosa. Ik was fysiek en mentaal uitgeput. Ik had een Burn-out

Ik was een brok stress en kon niet meer om mijn lijf heen. Ik moest er wel naar gaan luisteren. Ik verlangde naar rust en ruimte. Rust en ruimte in mijn hoofd, rust en ruimte in mijn lijf en rust en ruimte in mijn leven.

Dankzij de Burn-out kon ik niet anders dan rust nemen wat al vrij snel tot gevolg had het veel beter ging met mijn darmen. Dit kon geen toeval zijn.

Ik wilde niet heel mijn leven medicijnen slikken en leven met een chronische ziekte dus besloot ik dat het roer om moest. Ik leerde luisteren naar mijn lijf en mijn emoties toe te laten. Ik leerde goed voor mezelf te zorgen en te voelen wat ik nodig had om me goed te voelen.

Met als resultaat dat ik mijn chronische darmziekte onder controle heb gekregen en al jaren vrij ben van medicijnen. Ik heb mijn rust en ruimte gevonden; in mijn hoofd, in mijn lijf en in mijn leven.

Vanuit het diepste van mijn ziel is het mijn wens en missie om wat ik geleerd heb te delen en jou te helpen bij het ontdekken van wie je bent en wat je in de weg staat om je optimaal te voelen en je wensen te vervullen.