Ineens sloeg het in als een bom.
Ik wist al dat het voelen van je emoties heel belangrijk is voor je gezondheid en dat je ze niet weg moet stoppen.

Maar ineens zag ik heel helder ….het verschil met vroeger toen ik tijdens stressvolle periodes altijd gelijk weer een darmontsteking kreeg.

Ik heb nu geen opvlamming van mijn colitis terwijl ik momenteel veel stress ervaar. Het cruciale verschil is dat ik nu durf mijn angsten, stress en gevoelens van onzekerheid er gewoon te laten zijn. Ik vind ze nog steeds niet leuk maar ik voel ze en accepteer ze. Ik stop ze niet meer weg.

Voorheen maakte ik me alleen maar meer zorgen als ik merkte dat ik gestrest was. Want ik wist al dat stress bij mij gelijk leidde tot darmklachten. Zo raakte ik dan alleen maar nog meer gestrest en gefrustreerd.

In de video hieronder vertel ik hoe ik nu omga met gevoelens en wat voor een concrete actie ik neem als ik merk dat ik toch weer iets probeer weg te stoppen.

En….Lukt het jou om je (negatieve) emoties toe te laten? Voel je wanneer je gestrest bent? Ben je er al achter wat de signalen zijn die jouw lijf jou geeft?

Neem er de tijd voor en leer jezelf en de signalen vanuit je lijf kennen. Voor mij heeft het voor een wereld van verschil wat betreft mijn gezondheid gezorgd.

Liefs,
Fiona