Over mij

Ik heb een heerlijke leven. Ik woon op een fantastische plek op 5 minuten lopen van het strand en een prachtig natuurgebied met een bos dat uitloopt in het duingebied.

Ik vind het heerlijk om door het bos en de duinen te wandelen of te fietsen. Ik hou van de stilte en de rust die er heerst.

Ik had al heel lang een verlangen naar een gevoel van rust en stilte in mijn omgeving, in mijn leven en in mijn hoofd. Nu weet ik dat ik verlangde naar het vinden van de rust en stilte in mezelf. Ik had een prima leven. Fantastische man, 2 prachtige kinderen, een goede baan, fijne familie en vrienden en een leuk huis.

Echter van binnen was ik op. Mentaal en fysiek uitgeput. Ik leefde vroeger vooral op mentale kracht. Ik zat in mijn hoofd en was ik niet in contact met mijn lijf. Hierdoor merkte ik de stress signalen die mijn lichaam gaf niet op. Zelfs toen ik serieuze darmklachten kreeg had ik niet door dat deze veroorzaakt werden doordat mijn lichaam in een bijna constante stressrespons zat. In 2013 kreeg ik een burn-out en nam ik noodgedwongen rust. Tot mijn verbazing werden mijn darmen ineens na maanden van ontstekingen weer rustig. Toen pas legde ik de link naar stress.

Dit was voor mij de start van mijn ontdekkingstocht. Ik heb altijd al, diep vanbinnen, het gevoel gehad dat ik op de een of andere manier mijn chronische darmziekte (colitis ulcerosa) zelf veroorzaakte. De link naar stress bevestigde dit gevoel voor mij. Door te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling – onder ander via coaching – leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik leerde de noodzaak van luisteren naar mijn lijf en ontdekte welke overtuigingen en gedachten bij mij spanning en stressreacties veroorzaken. Zo kwam ik erachter wat de ’triggers’ zijn die ervoor zorgen dat ik een opvlamming krijg van mijn colitis ulcerosa en hoe deze opvlammingen te voorkomen.

Dus . . . het is me gelukt!

Ik heb mijn ziekte onder controle en voel me gezond en energiek. Het resultaat van mijn ontdekkingstocht is niet alleen dat ik me super voel maar ook dat ik nu andere mensen help bij het bereiken van dezelfde resultaten en dat is fantastisch om te doen.

RECENTE BERICHTEN